Artikel 20 oktober 2022

Sanderink maakt plotse comeback als topman Centric

Gerard Sanderink keert geheel onverwachts bij Centric terug als bestuursvoorzitter en niet-uitvoerend bestuurder. Bijna twee jaar nadat hij wegens aanhoudende onrust rond zijn persoon alle bestuurstaken moest neerleggen, is de volledig eigenaar van het it-bedrijf – ook formeel – weer helemaal de baas.

Na een ware exodus van topbestuurders, managers en andere sleutelfiguren springen nu ook de huidige bestuursvoorzitter Louis Luijten en niet-uitvoerend bestuurder Aike Schoots van boord. Het duo legt per direct zijn taken neer.

Dit maakt Centric vandaag in een kort persbericht bekend. Het is Luijten en Schoots niet gelukt het it-bedrijf weer in rustig vaarwater te brengen. Het besluit om Sanderink weer met de strategie en dagelijkse operaties te belasten, lijkt dan ook niet uit luxe te zijn geboren. ‘Dit besluit is ingegeven door recente ontwikkelingen binnen Centric’, stelt het geplaagde bedrijf.

Belangrijke opdrachtgevers als De Nederlandsche Bank en BNG zouden hun relatie met Centric willen herzien. Ook het contract met ASML voor werkplekbeheer lijkt op de tocht staan. Verder kost het Centric moeite capabele it’ers aan zich te binden, zeker nu de arbeidsmarkt ongekend krap is. Volgens kringen rond het bedrijf zou er sprake zijn van een braindrain.

Daar komt nog bij dat de jarenlange ruzies tussen Sanderink en zijn ex-vriendin, de vele rechtszaken die daaruit voortvloeien en een aantal geruchtmakende ontslagzaken hun wissel hebben getrokken. Het imago van Centric kreeg hierdoor meerdere deuken.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant