Artikel 24 november 2022

Rotterdam start massale omscholing naar ict

In de regio Rotterdam krijgen 15.000 werknemers een om- en bijscholing die hen meer digitale vaardigheden moeten bijbrengen. Betrokken medewerkers worden daarmee klaargestoomd voor de komende veranderingen in de arbeidsmarkt. De digitalisering van de regio Rotterdam, waaronder de havens, industrie en overheid, is al in volle gang.

Om werknemers te laten komen in deze transitie wordt het it-skills project Bridge to Possible gelanceerd. De gemeente Rotterdam, Cisco en Randstad werken hierin samen met de IT Campus Rotterdam. Cisco’s Networking Academy, een wereldwijd scholingsprogramma voor it-vaardigheden, heeft ruime ervaring met dit soort projecten voor om- en bijscholing.
Dit programma helpt niet alleen werknemers die bij hun huidige werkgever willen blijven maar ook mensen die een nieuwe baan ambiëren waarvoor meer digitale vaardigheden nodig zijn. Randstad verzorgt die aansluiting met de arbeidsmarkt waar noodzakelijk en gewenst.
Vanaf deze maand is er een breed cursus- en opleidingsaanbod beschikbaar voor bedrijven in de regio Rotterdam waarmee huidige werknemers hun elementaire it-vaardigheden kunnen vergroten. Onder het opleidingsaanbod valt onder andere een individueel begeleidingstraject tot it-servicedesk medewerker bij Fast Lane en een intro-level cursus voor cybersecurity, iot en digitale transformatie.

Meer informatie over het opleidingstraject is te vinden op de website van IT Campus Rotterdam.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant