Artikel 2 december 2021

Ron Kolkman (Defensie) wordt nieuwe cio RWS

Ron Kolkman start op 15 februari 2022 als hoofdingenieur-directeur Centrale Informatievoorziening (hid civ), tevens chief information officer (cio) bij Rijkswaterstaat (RWS). Kolkman volgt daarmee Perry van der Weijden op. Momenteel werkt hij als directeur Informatievoorziening bij het Joint IV Commando van het ministerie van Defensie.

Eerder werkte Kolkman onder meer als cio bij het Kadaster en was hij als algemeen directeur verantwoordelijk voor de ict van het it-bedrijf van de Rechtspraak. Kolkman volgde de officiersopleiding van de Koninklijke Landmacht en studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam.

Bij het Joint IV Commando van Defensie is Kolkman nauw betrokken bij de lopende infrastructuurvernieuwing, het complexe programma Grensverleggende IT (GrIT) dat veel kritiek kreeg en een lange aanloop kende voordat het daadwerkelijk eind vorig jaar van start kon gaan.

Net als de medio oktober vetrokken Perry van der Weijden bekleedt Kolkman een dubbelfunctie bij Rijkswaterstaat: zowel hoofddirecteur-ingenieur als cio. Hij maakt straks deel uit van het bestuur en gaat zich bezighouden met strategische vraagstukken op het gebied van informatievoorziening en ict als onderdeel van het organisatiebrede verbeterprogramma Kompas. Verdere digitalisering en uniformisering spelen daarin belangrijke rollen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant