Artikel 4 juli 2022

Rijk selecteert strategische ict-adviseurs

De rijksoverheid heeft de aanbesteding ‘Strategisch ICT Maatwerk Advies’ (Sima2022) afgerond en met vier combinaties en één partij raamovereenkomsten gesloten. De looptijd ervan is vier jaar; de totale maximale waarde ligt op zo'n 33,5 miljoen euro.

Tot de winnende combinaties van Sima2022 behoren Atos met de Galan Groep, M&I/Partners en Bisnez (1), Divetro, SeederDeBoer, 1Digital NL (2), PricewaterhouseCoopers Advisory, Accenture en Metri/IDC (3) en Verdonck, Klooster & Associates, Berenschot en McKinsey (4). Daarnaast is KPMG Advisory als vijfde partij geselecteerd.

Opvallende afwezige partijen zijn advies- en benchmarkbureau Gartner en softwarekwaliteit-tester SIG.

De geselecteerde partijen zullen het Rijk adviseren over ict-strategieën en de vertaling daarvan in uitvoerbare plannen. Nikki Kelly, hoofd van de divisie Public Sector & Defense Northern Europe van Atos, zegt hierover: ‘Het vergroten van haar effectiviteit en flexibiliteit door digitalisering is een belangrijke doelstelling van de Nederlandse overheid. Atos ziet ernaar uit om hierbij een spilfunctie te vervullen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een moderne en efficiënte publieke dienstverlening.’

De reikwijdte van mogelijke opdrachten is breed. Een paar voorbeelden: governance & management, portfolio- en procesmanagement, i-auditing, robotisering, systeem-, applicatie- & legacystrategie, benchmarking, e-government, informatie-analyse, leiderschapsontwikkeling en integer gebruik van algoritmes.

Opvallend is dat in het kader van het ‘social return’-beleid ‘Maatwerk voor mensen’ het Rijk opdrachtnemers kan vragen een proeftuin in te richten voor het bedenken van oplossingen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Ook kan het Rijk om innovatieproeftuinen vragen waar nieuwe technologieën en toepassingen zijn te testen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant