Artikel 13 oktober 2022

Reünie CMG: Work hard, play hard

CMG was tot in de jaren 2000 een van de beeldbepalende bedrijven van de Nederlandse ict-branche. Hoewel van oorsprong Engels wist de automatiseerder in Nederland zijn eigen stempel te drukken op de sector. Op een drukbezochte reünie in de Jaarbeurs in Utrecht eerder dit jaar bleek weer eens hoe hecht de band van oud-medewerkers met hun bedrijf is. Het geheim volgens hen? 'Work hard, play hard' – hard werken en plezier maken. Maar ook de openheid en de vrijheid. En niet te vergeten, de celstructuur én de roemruchte sollicitatie-aanpak.

Voor een reünie in de rij staan? Daar denk je niet snel aan bij een weerzien met oud-collega’s. Maar bij die van CMG stonden ze er wel, voor de ingang van Speys, het restaurant in de Jaarbeurs-hallen, pal naast de Kinepolis-bioscoop in Utrecht. Het enthousiasme onder ex-CMG’ers over de samenkomst bleek groot; wat begon als een bericht op LinkedIn (‘laten we eens bij elkaar komen met een groepje’) groeide uit tot zo’n achthonderd aanmeldingen.

Dat leidde tot een gezellig geroezemoes waar boegbeeld Cor Stutterheim soms met moeite bovenuit kwam in zijn openingstoespraak. Even leek het erop dat zelfs Bryan Mills, de godfather van CMG, zoals sommigen hem noemden, acte de présence zou geven maar de 84-jarige medeoprichter verexcuseerde zich in zijn videoboodschap omdat hij nog ‘business’ (!) te doen had.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant