Artikel 22 december 2021

Rechtbank test digitale raadpleging zorgdossiers

Rechtbank Gelderland start met een pilot met het digitaal raadplegen van zaakdossiers in verplichte zorgzaken (Wvggz, Wzd en Wfz). Het webportaal Mijn Rechtspraak biedt alle advocaten die zich hiervoor aanmelden, vanaf 1 februari a.s. daartoe de mogelijkheid. Ook kunnen zij dan digitaal communiceren met de rechtbank.

Als de proef slaagt, dan kunnen advocaten in de tweede helft van het komende jaar bij alle rechtbanken digitaal met zorgdossiers gaan werken.

Het portaal brengt verplichte zorgdossiers en veilige communicatie met de rechtbank op één plek samen. Advocaten worden straks per mail op de hoogte gesteld, als de rechtbank hen heeft toegevoegd aan het digitale verplichte zorgdossier. Ze kunnen dan alle stukken van een zaak bekijken en downloaden. Het portaal biedt ook de mogelijkheid tot uploaden van stukken.

De pilot maakt deel uit van het project Digitale Toegang van de Rechtspraak. Doel is de komende jaren eenvoudige digitale toegang te realiseren voor alle rechtzoekenden en procesvertegenwoordigers in het civiel recht en het bestuursrecht. Digitaal procederen wordt op de langere termijn verplicht voor juristen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant