Artikel 13 december 2021

Provincie Groningen kiest Bytesnet als datacenter

De provincie Groningen heeft Bytesnet na een aanbesteding als datacenterpartner geselecteerd. Daarvoor migreert de provincie haar apparatuur, die momenteel grotendeels in eigen huis is ondergebracht naar het datacenter d’Root van Bytesnet op de Zernike Campus in de stad Groningen én naar het Datacenter Eemspoort (DCE) van het UMCG. Dit fungeert als tweelinglocatie.

De provincie laat weten voor Bytesnet te hebben gekozen vanwege de beste verhouding tussen kwaliteit en prijs. Ook de duurzame wijze waarop de datacenterspecialist zijn dienstverlening inricht is voor de provincie Groningen een belangrijke reden om met het bedrijf in zee te gaan. Zo wordt de warmte van de servers vanaf volgend jaar geleverd aan WarmteStad in Groningen. Met dit warmtenet worden in de nabije toekomst zo’n tienduizend huishoudens, instellingen en bedrijven in het noordelijke deel van de stad voorzien van duurzame warmte, is de ambitie.

Bytesnet faciliteert het hosten van de it-apparatuur van de provincie samen met het datacenter DCE van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) op industrieterrein Eemspoort in Groningen. De it-omgeving wordt in een zogeheten twin-datacenterconcept ingericht, waarbij d’Root en DCE over en weer als backup- en herstelmogelijkheid van de opgeslagen gegevens dienen. In DCE staan de ict-systemen van d’Root als een gespiegelde omgeving.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant