Artikel 28 juli 2021

Protinus IT pakt drie tenders werkplekhardware Rijk

De eerste drie rijksbrede werkplekhardware-aanbestedingen zijn gegund. Daarbij blijkt Protinus IT uit Houten bij alle drie de tenders tot de winnaars te behoren. Het gaat om het leveren van beeldschermen, Android-devices & accessoires en laptops & vaste ict-werkplekken aan twaalf ministeries. Geschatte totale waarde over een looptijd van vier jaar is 360 miljoen euro.

De drie aanbestedingen vallen onder de categorie ICT Werkomgeving Rijk (IWR) 2021. Het ministerie van Economische Zaken & Klimaat is de hoofdopdrachtgever namens de Staat der Nederlanden. Deelnemers binnen deze aanbestedingen zijn onder andere alle departementen en onderliggende organisaties, hoge colleges van Staat, de rechterlijke macht en adviescolleges. Voor het eerst doet het ministerie van Defensie mee aan deze rijksbrede aanbesteding. Er lopen nog twee andere IWR2021-hardwaretenders: één voor Apple-apparatuur en een ander voor overkoepelende werkplekdienstverlening.

Van de drie definitief gegunde aanbestedingen is de looptijd per raamcontract twee jaar met een maximale verlenging van twee keer één jaar. De omvang over de volledige vier jaar bedraagt voor de tenders ‘Beeldschermen’ en ‘Android Devices & Accessoires’ elk zo’n zestig miljoen euro. Bij het raamcontract ‘Laptops & Vaste ICT’ gaat het om circa 240 miljoen euro.

De winnende it-leveranciers strijden steeds in minicompetities om het binnenhalen van contracten. Bij de beeldscherm-aanbesteding zijn naast Protinus IT Centralpoint en Bechtle geselecteerd; wie de overige winnaars van de twee andere aanbestedingen zijn, is nog niet bekend.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant