Artikel 25 juli 2022

Podcast over cybercharlatan Rian van Rijbroek

‘In de ban van Rian’ is een podcastserie over Rian van Rijbroek. Zij is een zelfverklaard cyber-expert die een verhouding heeft met ict-ondernemer Gerard Sanderink en voor veel onrust zorgt binnen zijn bedrijven. Onder meer bij Centric. In de vijfdelige podcastserie duikt Tubantia-journalist Angelique Kunst dieper in het leven van de 52-jarige Brabantse die de wereld voorhoudt dat ze de Wonder Woman van de securitywereld is en voor geheime diensten werkte.

Kunst schreef eerder het boek ‘Er is er hier maar één de baas’ over Centric-oprichter en -eigenaar Gerard Sanderink. Daarin kwam Van Rijbroek ook al veelvuldig aan bod.

In de podcast probeert Kunst via informatie van oud-collega’s, een oud-klasgenoot, voormalige zakenpartners, een AIVD’er, een psycholoog en een ex-geliefde een gedetailleerd beeld van Van Rijbroek te schetsen dat haar handelen verklaart.

Ze ontdekt dat de Brabantse boekhoudster – die zich voordoet als de Wonder Woman van de internationale cyberbeveiligingswereld – eerder oudere vermogende mannen om haar vinger wond en voor grote financiële problemen in hun bedrijven zorgde terwijl ze zichzelf verrijkte. Kunst sprak met meerdere gedupeerden en ziet nu eenzelfde patroon plaatsvinden bij Gerard Sanderink die in de ban van Rian is geraakt.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant