Artikel 15 juli 2021

Peter R. de Vries (1956-2021): óók cybercrime-fighter

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is vandaag overleden. Hij raakte vorige week dinsdag zwaargewond toen hij werd beschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De Vries is 64 jaar geworden. Hij is een van de bekendste misdaadjournalisten van het land. De Vries hield zich ook bezig met de aanpak van cybercrime en cyberpesten.

Peter Rudolf de Vries startte zijn journalistieke loopbaan direct na de middelbare school bij De Telegraaf. Een Haagse moordzaak waarmee hij aan de slag ging wekte zijn interesse in misdaadjournalistiek. In de vijfendertig jaar die volgden, onderzocht hij ruim vijfhonderd moorddossiers en groeide hij uit tot een van de bekendste misdaadjournalisten van het land, met zijn typerende stemgeluid en onverschrokkenheid.

De Vries legde zich als misdaadbestrijder en -publicist én hulpverlener een paar jaar terug ook toe op de aanpak van cybercrime en cyberpesten. Eerst via het tv-programma ‘Internetpesters aangepakt’, waarin hij met zijn team twee jaar lang online uitwassen bestreed op onder andere Facebook.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant