Artikel 8 november 2022

Overijssel draait voortaan op SAP S/4Hana

De provincie Overijssel heeft de overstap gemaakt van SAP ECC naar SAP S/4Hana. Dit deed de provincie samen met SAP- en Outsystems-dienstverlener Mybrand. Ensio is aangetrokken om de ontsluiting naar Microsoft Power BI te regelen.

Mybrand is al jarenlang de belangrijkste SAP-partner van de provincie. De samenwerking werd na zes jaar in juli 2021 via een onderhandse aanbesteding met nog eens vier jaar verlengd met als belangrijkste activiteiten: hosting, technisch beheer en de upgrade S/4Hana. Ook nam Mybrand het onderhoud van de SAP-licenties van Ctac over.

De it-dienstverlener host de SAP-omgeving in een private cloud en was verantwoordelijk voor de recente migratie van het oude SAP ECC, dat over een aantal jaren wordt uitgefaseerd, naar SAP S/4Hana. Volgens de provincie maakt dit systeem de introductie van nieuwe apps mogelijk, zoals voor het thuiswerken.

Er moet nog wel een aantal aanvullende werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo heeft de provincie Ensior geselecteerd die de ontsluiting van SAP S/4Hana naar Microsoft Power BI verzorgt en helpt bij het maken van een eerste set aan rapportages/dashboards. De beoogde einddatum is 1 december aanstaande.

Daarnaast wil Overijssel SAP Funds Management implementeren. Dat is een module waar de gegevens met betrekking tot de begroting, de realisatie en verplichtingen/rechten worden vastgelegd. Een aanbesteding hiervoor is echter eerder dit jaar stopgezet.

De provincie maakt ook nog gebruik van de ‘purchase to pay’-suite van Avalon voor het bestel- en factuurafhandelingsproces binnen SAP en E-Verbinding voor het versturen van e-facturen.  

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant