Artikel 11 oktober 2021

Overheid 360°-congres in teken van datagedrevenheid

Overheid 360° wordt op 12, 13 en 14 oktober 2021 online georganiseerd. Er is een afwisselend en sterk inhoudelijk programma met keynotes door interessante sprekers, rondetafelgesprekken met experts en diverse breakout-sessies. Daarnaast zijn er online netwerkmogelijkheden en is er volop interactie. Overheid 360° probeert om accuraat en flexibel in te spelen op brandende maatschappelijke en organisatorische kwesties door ict strategisch in te zetten. Datagedrevenheid is de rode lijn.

De informatiesamenleving is een feit en technologische ontwikkelingen gaan in een razend tempo. Een andere manier van denken en doen en een organisatiebrede aanpak bij de overheid is nodig, ondersteund door duurzame en innovatieve ict en technologieën. Voor een grotere uitvoeringskracht van overheidsinstanties zijn datagedreven werken en digitale transformatie onmisbaar. In het programma van Overheid 360° is op 12 oktober veel aandacht voor datagedreven werken en op 13 oktober voor digitale transformatie.

Diverse organisaties delen tijdens het congres Overheid 360° online hun best practises en bevindingen rondom uiteenlopende maatschappelijke kwesties als de energietransitie, omgevingswet, schuldhulpverlening en openbare orde en veiligheid. Op 14 oktober staat de (digitale) aanpak van diverse maatschappelijke vraagstukken door diverse instanties geprogrammeerd.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant