Artikel 25 augustus 2021

Oud-ANWB-cio Van der Vorm leidt Wigo4it

Teun van der Vorm is voorlopig de nieuwe algemeen directeur van Wigo4it, de organisatie waarin de vier grootste Nederlandse gemeenten samenwerken aan informatietechnologie in het sociale domein. De voormalige cio van mediabedrijf DPG en de ANWB volgt Larissa Zegveld op, die de organisatie vier jaar leidde.

Van der Vorm maakt zijn interim-aanstelling bij Wigo4it bekend via LinkedIn. Daar erkent hij dat hij tot voor kort niet van de organisatie had gehoord. ‘Maar ik weet inmiddels dat Wigo4it een mooie organisatie is met enthousiaste medewerkers en een professionele dienstverlening.’ Volgens hem krijgen honderdduizenden inwoners van de vier grote steden op de juiste tijd de juiste uitkering dankzij de inspanning van Wigo4it.

Als algemeen directeur a.i. krijgt Van der Vorm de dagelijkse leiding over Wigo4it. Hij krijgt daarin ondersteuning van adjunct-directeur Pascal Greuter. Daarnaast kent de organisatie een bestuur, dat verantwoordelijk is voor de strategie en sturing. In 2020 werd oud-rijks-cio Hans Wanders benoemd tot onafhankelijk bestuursvoorzitter. Het overige bestuur wordt gevormd door topambtenaren van de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Zijn voorganger Larissa Zegveld bekleedde de functie van algemeen directeur vanaf juni 2017. Zij start per 1 september als directeur-bestuurder bij Kennisnet

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant