Artikel 7 juli 2022

OR Centric vleugellam door leegloop

Negatief advies over benoeming ceo ongeldig

Een leegloop treft de ondernemingsraad (OR) van Centric. Het inspraak- en medezeggenschapsorgaan van de it-dienstverlener is door het vertrek van een aantal ervaren leden zo uitgedund dat het momenteel nagenoeg vleugellam is. De helft van de leden heeft inmiddels zijn heil buiten Centric gezocht.

Grace Lapré, OR-lid en account manager digital business solutions, bevestigt de onderbezetting. Bovendien zijn de voorzitter en secretaris, samen het dagelijks bestuur van de OR vormend, op vakantie. Om deze redenen is het negatieve advies afgeketst dat de OR wilde uitbrengen over de benoeming van Peter Mous tot ceo, aldus bronnen in het bedrijf. Centric vindt dat de OR in deze situatie geen advies kan uitbrengen. De vervanging van de opgestapte OR-leden stagneert echter omdat maar weinigen zin hebben in ruzies met Centric-eigenaar Gerard Sanderink die harde pressiemiddelen niet schuwt.

De laatste bestuurscrisis waarbij Sanderink het vertrek van de complete bestuurlijke top forceerde, heeft sterk bijgedragen tot de huidige angstcultuur. De nieuwe ceo, sinds 1 juli aan het roer, geniet weinig vertrouwen binnen de onderneming omdat hij wordt gezien als een zetbaas van Sanderink. Ook zijn optreden tijdens vergaderingen en sessies die bedoeld waren om onrust onder het personeel weg te nemen, bracht de handen niet op elkaar. De ex-IBM’er liet veel vragen onbeantwoord. Zijn presentatie maakte weinig indruk, aldus toehoorders.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant