Artikel 10 november 2021

Opnieuw actie aandeelhouders tegen SolarWinds-top

Opnieuw spant een groep aandeelhouders een rechtszaak aan tegen de directie van SolarWinds. De top van het softwarebedrijf, onder wie de ciso, wordt ervan beschuldigd te hebben geweten dat het slecht was gesteld met het beveiligingsniveau. Via de monitoring-software van SolarWinds (Orion) werden minstens negen Amerikaanse overheidsinstellingen en talloze bedrijven aangevallen.

Volgens de SolarWinds-beleggers had de directie met de kennis die ze had, een beter volgsysteem moeten implementeren. Een betere basisbeveiliging had veel onheil kunnen voorkomen.
 
Het Construction Industry Labourers Pension Fund, het Central Laborers’ Pension Fund en twee individuele SolarWinds-investeerders hebben de zaak aanhangig gemaakt bij de Delaware Chancery Court. 
Niet alleen huidige maar ook voormalige directeuren zouden een oogje hebben dichtgeknepen. Volgens de aanklacht hebben fouten in het toezicht ernstige gevolgen gehad. De aandeelhouders eisen een schadevergoeding. Ook willen zij hervormingen van het toezicht op de cyberbeveiliging afdwingen. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant