Artikel 20 oktober 2022

OM wil streep door benoeming Sanderink bij Centric

Dreiging gang naar Ondernemingskamer blijft

Het Openbaar Ministerie (OM) wil absoluut niet dat Gerard Sanderink weer op de bok springt bij Centric, zoals het it-bedrijf gisteren aankondigde. De onverwachte terugkeer van de eigenzinnige Twentse zakenman in de ondernemingsleiding is het OM volledig in het verkeerde keelgat geschoten.

Aan de ondernemingsleiding van Centric is nu het keiharde ultimatum gesteld dat Sanderinks benoeming tot niet-uitvoerend bestuurder en bestuursvoorzitter meteen wordt teruggedraaid. Centric krijgt hiervoor tot aanstaande maandag 24 oktober de tijd.

Het OM ziet in de benoeming van Sanderink aanleiding per direct een gang naar de Ondernemingskamer voor te bereiden. Die moet dan onderzoek doen naar het beleid en de gang van zaken bij Centric.

Als Centric de eis van het OM inwilligt en Sanderink buiten de deur weet te houden, is een enquête door de Ondernemingskamer overigens nog niet definitief van de baan. Er kunnen nog voldoende redenen zijn om dat wel te doen temeer daar de onrust binnen Centric allerminst is geweken en eerder nog is toegenomen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant