Artikel 8 juli 2022

OM start vooronderzoek naar Centric

Het Openbaar Ministerie (OM) is een civielrechtelijk vooronderzoek gestart naar Centric. Ook de situatie bij andere ondernemingen waarvan Gerard Sanderink aandeelhouder is, te weten Oranjewoud en DSS, wordt onder de loep genomen.

Doel van het vooronderzoek is te bepalen of er voldoende redenen zijn om een enquête door de Ondernemingskamer te starten. Louis Luijten, voorzitter raad van bestuur van Centric, heeft zijn personeel vandaag op de hoogte gesteld van het vooronderzoek.

De it-dienstverlener heeft minister Yesilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) en minister Bruins Slot (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) laten weten zijn volle medewerking te verlenen. Zeker nu Centric de nodige onvervulde vacatures kent en de uittocht van managers allerminst tot staan is gebracht, legt het justitiële vooronderzoek een zware druk op de organisatie. Centric zegt zo goed mogelijk in te schatten welke impact dit kan hebben op de dagelijkse gang van zaken, het werk en de klanten. Onbekend is hoe lang dit vooronderzoek gaat duren en wat de eventuele vervolgstappen zullen zijn.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant