Artikel 2 november 2022

OM: aanblijven Sanderink leidt tot leegloop Centric

Verliesgevende it-dienstverlener drijft momenteel op uitzendkrachten

Centric lijdt in Nederland thans verlies door de hoge kosten van inhuur van personeel en problemen met de werving van nieuwe klanten. Het verloop onder werknemers is, mede als gevolg van de onrust, dermate hoog dat Centric drijft op dure uitzendkrachten. Die afhankelijkheid drukt de resultaten van de it-dienstverlener.

Dit blijkt uit het verzoekschrift waarin de advocaat-generaal aangeeft waarom de Ondernemingskamer met spoed onderzoek moet doen naar de gang van zaken bij Centric. De onverwachte terugkeer van Gerard Sanderink in de bestuurstop van de it-dienstverlener zal negatieve gevolgen hebben, zo concludeert prof. dr. mr. M.E. de Meijer.

Uit haar verkennend onderzoek komt naar voren dat veel medewerkers Centric de rug toekeren. En door de onrust zijn die vertrekkers niet goed te vervangen, waardoor het werk door uitzendkrachten moet worden overgenomen.

Het aanblijven van Sanderink als bestuurder zal de agitatie onder medewerkers en klanten verder aanwakkeren, met mogelijk zelfs een leegloop van personeel tot gevolg. Een teken aan de wand is dat de accountant van Centric wil stoppen nu Sanderink weer bij het it-bedrijf op de bok zit. Hierdoor valt de vereiste externe controle op de jaarrekeningen weg.

De Meijer vreest voor de continuïteit van Centric als Sanderink aanblijft. Volgens haar bestaan onder (voormalig) bestuurders en de OR grote zorgen dat straks geen medewerkers meer overblijven. Nieuw personeel zou niet meer voor een baan bij Centric zijn te porren. Ook schrikt het aanblijven van Sanderink klanten af. Op termijn kan dat tot nieuwe opzeggingen van contracten leiden.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant