Artikel 16 september 2022

Nieuwe Arbitvoorwaarden it-levering aan Rijk

Sinds deze week gelden de nieuwe algemene rijksinkoopvoorwaarden bij it-overeenkomsten. De zogeheten Arbit 2022 vervangt de voorwaarden die sinds 2018 golden. Voor de nieuwe versie raadpleegde de Rijksoverheid de markt, waarbij veel onderwerpen werden getoetst en aangepast. Zo werden de voorwaarden getoetst op thema's als clouddienstverlening, kunstmatige intelligentie en agile softwareontwikkeling.

De Arbit-voorwaarden worden om vier jaar vernieuwd en gelden als modelovereenkomst voor alle contracten die betrekking hebben op de levering van kleine en middelgrote ict-producten en -diensten aan de Rijksoverheid. Ze worden ook vaak gebruikt bij specifieke it-producten en bij diensten zoals webhosting en saas. In andere gevallen zijn de Algemene Rijksvoorwaarden van toepassing.

Ontwikkeling en beheer van de Arbit zijn in handen van de interdepartementale Commissie Bedrijfsjuridisch Advies (CBA). De nieuwe voorwaarden zijn gepubliceerd in de Staatscourant van 9 september. Ze werden een dag later geldig.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant