Artikel 7 september 2022

Nederland start techsamenwerking met Californië

Koningin Máxima bij Salesforce voor ondertekening overeenkomst

Experts uit Nederland en Californië gaan samenwerken aan betere regelgeving en meer gebruik van nieuwe technologieën op gebied van elektrische voertuigen. Ze gaan de EU en de VS adviseren over het opnemen van cybersecurity en veiligheidseisen in nieuwe wetgeving. Daartoe is een overeenkomst getekend tijdens de Nederlandse handelsmissie naar San Francisco, in aanwezigheid van koningin Máxima en de Californische luitenant-gouverneur Eleni Kounalakis.

Nieuwe regelgeving is nodig als in 2035 alle nieuwe auto’s die in de Europese Unie en Californië worden verkocht, emissievrij moeten zijn. Ook het aspect van cybersecurity wordt daarin meegenomen. Want hoe slimmer de laadpalen worden des te kwetsbaarder ze zijn voor hackers.

De handelsmissie startte bij Salesforce, San Francisco’s grootste werkgever en belangrijke speler op gebied van technologie voor duurzame oplossingen. Daniel Hofman, deputy Country Lead voor Salesforce Nederland gaf een welkomstpresentatie aan de delegatie. Ook werd bij Salesforce de eerder genoemde overeenkomst over ‘Klimaat en Circulaire Economie’ ondertekend. De komst van Máxima betekent het eerste officiële bezoek van een Europeese ‘royalty’ aan San Francisco in 17 jaar. Centraal tijdens haar bezoek staan Life Sciences & Health en Urban Mobility.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant