Artikel 20 maart 2023

Marc Zegveld leidt TNO’s unit ICT, Strategy & Policy

Marc Zegveld begint op 1 april aanstaande bij TNO als algemeen directeur voor de unit ICT, Strategy & Policy (ISP). Die tak van dit Nederlands instituut voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek houdt zich bezig met digitale technologieën en transitiemethodieken voor maatschappelijke uitdagingen en economische groei.

Zegveld heeft een brede ervaring met de combinatie ict/technologie, innovatie en management. Als managing partner bij adviesbureau TVA Developments adviseerde hij Nederlandse ondernemingen over strategie en beleid. Na zijn promotie in ondernemingsstrategie combineerde hij zijn werk bij TVA met een aanstelling bij de Technische Universiteit Delft. Daar was hij als ‘associate professor’ (universitair hoofddocent) verantwoordelijk voor de sectie Technologie, Strategie en Ondernemerschap (onderdeel van de faculteit Techniek, Bestuur en Management).

In 2008 stapte Zegveld over naar IBM waar hij verantwoordelijk was voor ict-advisering aan industriële cliënten in Europa. Hij heeft verschillende boeken en artikelen geschreven. In Het Financieele Dagblad verschenen van zijn hand zo’n honderd columns over strategie, innovatie, technologie en beleid.

In 1999 werd Zegveld, toen onderzoeker aan TU Delft, door Computable-lezers genomineerd voor de Computable Award ICT-onderzoek(er) van het jaar. Hij kreeg die nominatie voor zijn analyse van  innovatiemanagement binnen bedrijven.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant