Artikel 5 april 2023

Maincubes bouwt nieuw datacenter in Berlijn

Maincubes gaat een zo duurzaam mogelijk datacenter in Berlijn bouwen met de centrale it-dienstverlener voor de Duitse overheid als de belangrijkste huurder. De exploitant kondigt verder aan meer datacenters te willen neerzetten, met name in Duitsland, maar ook in andere Europese landen. Daarvoor regelde het bedrijf vorige maand een nieuwe schaalbare financieringsfaciliteit van 1,035 miljard euro.

Het nieuwe datacenter BER01 moet in 2025 worden opgeleverd op de ecologisch ontworpen Berlijnse GoWest-campus. Dit commerciële district ligt in de Berlijnse wijk Schmargendorf in Charlottenburg-Wilmersdorf. Het rekencentrum biedt 5.100 vierkante meter it-ruimte (white space), 8,2 MW aan it-capaciteit en honderd procent sla-beschikbaarheid. Het wordt gebouwd in overeenstemming met de eisen van het Duitse federale milieuagentschap. BER01 beschikt straks over energie-efficiënte koeling, stroom via hernieuwbare energie en gerichte terugwinning van afvalwarmte.  

Belangrijkste huurder wordt het Informationstechnikzentrum Bund (ITZBund), de centrale it-dienstverlener voor de Duitse federale overheid die zo’n tweehonderd federale overheidsinstellingen en het openbaar bestuur ondersteunt.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant