Artikel 16 juli 2021

Kritiek op EU-wet voor digitale diensten

Belangenorganisaties vinden Nederlandse overheid te laks

Ict-bedrijven en startups zijn bezorgd over de uitwerking van twee nieuwe Europese wetten voor de regulering van digitale diensten en markten. Door de trage formatie blijft Nederland aan de zijlijn staan in de totstandkoming van die nieuwe wetten. Bovendien hebben de huidige regels grote en vaak negatieve gevolgen voor aanbieders van digitale diensten.

Dat stellen de brancheorganisaties NLdigital (ict-leveranciers) en de Dutch Startup Association (startups). Ze hebben een brief naar de Tweede Kamer gestuurd, waarin ze voorstellen om op korte termijn met de Commissie Digitale Zaken om de tafel te gaan.

De belangenclubs stellen dat de tijd dringt, omdat de wetten al in september voorgelegd worden aan de Europese Commissie. Nederland voert volgens hen geen enkele druk uit om zich met die regelgeving te bemoeien. ‘Het huidige voorstel bevat echter een breed pakket aan nieuwe regels die gevolgen zullen hebben voor een grote en diverse groep bedrijven. Daarom is het risico op onbedoelde effecten groot’, stellen ze. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant