Artikel 16 februari 2023

Kadaster: Geen Capgemini maar Atos, Ilionx en Ordina

Het Kadaster heeft na een aanbesteding drie it-dienstverleners geselecteerd die de komende zes jaar (met een optie tot verlenging van twee keer één jaar) generieke diensten gaan leveren. Het betreft Atos, Ilionx en Ordina. De raamovereenkomst heeft een geschatte omvang van vijftig miljoen euro. Opmerkelijk is de afwezigheid van Capgemini: daaraan besteedde de landelijke organisatie voor het registreren en verstrekken van vastgoedgegevens in 2013 juist een groot deel van zijn automatisering aan uit.

De opdrachten die het Kadaster verstrekt zijn met een resultaatverplichting, een inspanningsverplichting of een combinatie van deze twee. Via een mini-competitie zal het Kadaster de gewenste dienstverlening bij de gecontracteerde Opdrachtnemers uitzetten.

Het zelfstandig bestuursorgaan (zbo) uit Apeldoorn wil niet meer afhankelijk zijn van één it-partner maar werken met extern in te huren it-teams van verschillende partners. Die gaan dan zelfstandig of in samenwerking met de zbo aan de slag.

[UPDATE] In 2013 sloot de organisatie nog een omstreden outsourcingscontract voor honderd miljoen euro met Capgemini waarbij zo’n negentig it’ers moesten overstappen. Die overeenkomst heeft een looptijd van maximaal tien jaar. Dit contract rondom werkplekbeheer, kantoorautomatisering en rekencentrum-dienstverlening staat los van de hier genoemde aanbesteding voor generieke dienstverlening die vooral te maken heeft met applicatiebeheer en -ontwikkeling, laat een woordvoerster weten.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant