Artikel 11 juni 2018

Kabinet start met Digital Trust Center voor mkb

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) trapt het Digital Trust Center (DTC) af. Deze website biedt mkb’ers praktische informatie, advies en tools om veilig digitaal te ondernemen. Het DTC hoopt dat ondernemers hiermee hun online veiligheid verbeteren.

Het Digital Trust Centre werd tijdens Prinsjesdag geïntroduceerd. Toen werd bekend gemaakt dat het kabinet 2,5 miljoen euro in dit initiatief steekt. Met DTC zet het ministerie van EZK in op veilig digitaal ondernemen en goede informatie-uitwisseling tussen de overheid en het bedrijfsleven over cybersecurity.

Het ministerie maakt nu bekend dat de website (www.digitaltrustcenter.nl) live is. Het biedt praktische informatie, zoals vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen en tips en tools voor het veilig omgaan met persoonsgegevens, het maken van back-ups en de beveiliging van het bedrijfsnetwerk.

De website is vooralsnog gericht op mkb’ers. ‘Voor het midden- en kleinbedrijf biedt digitalisering economische kansen’, vertelt Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat. ‘Een belangrijke voorwaarde om deze groeikansen optimaal te kunnen benutten, is een goede digitale weerbaarheid van ondernemers. Het DTC helpt ondernemers om dit zelfstandig te verbeteren.’

In een later stadium hoopt DTC meer branchespecifieke informatie voor veilig digitaal ondernemen toe te voegen en een interactief platform voor informatie-uitwisseling tussen technische experts en ondernemingen te realiseren.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant