Artikel 7 december 2021

Inforing nieuwe loot aan de stam bij Xxllnc

Xxllnc, leverancier van lokale-overheidssoftware, breidt uit met de overname van Inforing. Dit bedrijf uit Breda ondersteunt gemeenten en welzijnsorganisaties met een registratie- en informatiesysteem (ris) op het gebied van schuldhulpverlening.

Het in 2005 opgerichte Inforing, met nu zestien medewerkers, zegt zo’n 290 gemeentelijke klanten te bedienen met software waarmee de problematiek rondom proactieve schuldhulpverlening en sociaal welzijn in goede banen is te leiden. In de ris-applicatie is voor elk vraagstuk een aparte module beschikbaar. Zo ontwikkelde Inforing in samenwerking met de gemeente Amsterdam ‘RIS Vroeg Eropaf’, een module die focust op het vroeg signaleren van problematische schulden.

Onlangs lanceerde Inforing een softwaremodule naar aanleiding van de Toeslagenaffaire, die in korte tijd leidde tot veel nieuwe aanvragen vanuit gemeenten. De software helpt gemeenten om inzicht te krijgen in het verloop van de sociale en financiële situatie van betrokkenen.  

Voor Xxllnc betekent de overname van Inforing een versterking van zijn positie in het sociale domein. Het is de achtste acquisitie in twee jaar tijd sinds het bedrijf uit Hengelo – toen nog onder de naam Exxellence – is overgenomen door software-investeerder Main Capital Partners. Exxellence startte in 2001 als spin-off van de Universiteit Twente en is onder de vleugels van Main uitgegroeid tot een softwaregroep met bijna 450 medewerkers die een scala aan totaaloplossingen levert voor de (semi-)overheid.  

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant