Artikel 11 november 2021

Indo-Maluku Gemeenten: kennisdeling aan de rijsttafel

Opvallend veel ict'ers die werken bij gemeenten, zijn van Indische of Molukse afkomst. Gov.Factory, consultancybureau voor gemeenten en overheid, bestaat zelfs voor het merendeel uit Indo’s en Molukkers. Die hebben zich verenigd in de Indo-Maluku Gemeenten (IMG), een kennisdeling-gemeenschap van ict’ers in dienst van gemeenten.

Eind oktober is tijdens het tienjarig jubileum van Gov.Factory de Indo-Maluku Gemeenten in het zonnetje gezet. Aan Paul Keyner, voorzitter IMG, wordt dan de eerste speld van deze levendige community overhandigd. Dit gebeurt door Koos Lefeber, die de ict-club in 2014 oprichtte.

Niet alleen frequente kennisdeling en informele samenwerking maar ook gezamenlijke rijsttafels verklaren het succes van deze groep. Ook in coronatijd komen de leden iedere twee weken in Teams-sessies trouw bij elkaar. Door het virtuele karakter is de sambalpot even onaangeroerd gebleven. Maar binnenkort kunnen na afloop van de kennisbijeenkomsten weer de lemper, martabak en spekkoek worden doorgegeven.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant