IND, COA en DT&V huren meer ict’ers in

De ict-inhuurtender van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) is afgerond. Tot de geselecteerde partijen behoren de twee combinaties Seven Stars & Brunel en Linkit & Divetro, en Circle8 (voorheen De Staffing Groep), Between Staffing, Itaq, Cimsolutions, SynProfs en FlexValue. Het betreft een raamovereenkomst van vier jaar met een geraamde totale opdrachtwaarde van 235 miljoen euro. Bij het vorige contract ging het nog om een schatting van 128 miljoen euro.
De IND huurt de komende vier voor zo’n 120 miljoen aan ict’ers in, het COA denkt tachtig miljoen aan ict-inhuur uit te geven en de DT&V voor 35 miljoen euro. Mocht er meer capaciteit nodig zijn, dan is de maximale totale opdrachtwaarde 282 miljoen euro. Boven dit plafondbedrag kan de raamovereenkomst worden beëindigd, blijkt uit het bestek.
De aanbesteding is uitgevoerd onder auspiciën van het Inkoop Uitvoering Centrum EZK (IUC-EZK), onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Aanleiding was het feit dat per 1 april 2023 de huidige raamovereenkomsten voor ict-inhuur bij de drie onderdelen van het ministerie van Veiligheid & Justitie expireren. Uitgevraagd werden, gebaseerd op eerdere werkzaamheden een pallet aan zogeheten kwaliteitenprofielen voor uiteenlopende werkvelden, variërend van applicatieontwikkelaars, beheerders, data engineers en projectleiders tot aan informatie- en business analisten, testers, functioneel ontwerpers, architecten en netwerkbeheerders.
De vreemdelingenketen heeft in het bijzonder behoefte aan expertise van Oracle Siebel, Oracle Service Bus, architectuur in brede zin (applicatie, infra, systeem, solution, domein), Java en informatiebeveiliging en aan datamodelleurs, datascientists en regelanalisten.