Artikel 4 november 2022

Ggd’s schrijven miljoenen af op dossierapplicatie

Na moeizaam proces van vijf jaar stoppen drie ggd’s met leverancier Finalist

Al bijna dertien miljoen euro hebben ze er samen aan uitgegeven, maar nu besluiten drie regionale ggd-organisaties te stoppen met de ontwikkeling van een dossierapplicatie voor de jeugdgezondheidszorg. Het project liep sinds 2018, maar was moeizaam en leidde tot een verschil van inzicht met de Rotterdamse dienstverlener Finalist.

Het verschil van inzicht heeft betrekking op de kwaliteit en functionaliteit van het systeem. Blijkbaar verschilden de inzichten van de drie samenwerkende ggd’s zo veel van die van Finalist, dat de opdrachtgevers er niet meer op vertrouwden dat het zou goedkomen. Over het verschil zelf wil geen van de partijen er op ingaan.

Het betreft GGD regio Utrecht (GGDrU), GGD Twente en GGD Hollands Noorden. Over het systeem zijn de drie ggd’s al sinds 2016 bezig. Het zou moeten resulteren in een nieuwe dossierapplicatie voor de jeugdgezondheid, waarin zowel zorgprofessionals als ouders en/of kinderen toegang hebben tot onderdelen van het dossier. Interactie, innovatie en de menselijke maat waren daarbij belangrijke aandachtspunten. 

Begin 2018 werd de opdracht gegund aan Finalist. Dit bedrijf zou de dossierapplicatie ontwikkelen, implementeren, onderhouden en hosten. Voor de leverancier was het hun grootste contract ooit. De opdracht had een looptijd van vijf jaar en zou dus sowieso in 2023 kunnen worden herzien.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant