Artikel 6 maart 2023

Gebrek aan mankracht? Zo blijft je it tóch veilig

De vraag naar it-talent blijft groeien. Elke organisatie vist in dezelfde, relatief piepkleine vijver. Het aas: een hoog salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Maar door je puur daar op te richten, laat je als werkgever kansen liggen in je personeelsbeleid.

Zeker in cybersecurity is het arbeidstekort een nijpend probleem. Deze professionals borgen de veiligheid van netwerken en data, beheren de security-stack van een bedrijf en beschikken over de broodnodige vaardigheden om beveiligingsrisico’s te identificeren, erop te reageren en te verhelpen. 

Deze door de krappe arbeidsmarkt onderbezette securityteams hebben bij veel organisaties te maken met een stijgende werkdruk. Door hybride werken worden netwerken uitgebreider, decentraler en lastiger te beveiligen. Cybercriminelen maken ondertussen volop misbruik van deze nieuwe werkmodellen en netwerkarchitecturen om een groeiend aantal aanvallen te lanceren. Dit alles leidt in toenemende mate tot een overbelaste en opgebrande groep specialisten.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant