Artikel 17 januari 2023

Future Insight giet Rotterdam in Open Urban Platform

Future Insight gaat samen met partner Capgemini voor de gemeente Rotterdam het Open Urban Platform ontwikkelen en exploiteren. Bij het Europese aanbestedingstraject kwam het tweetal als winnende partij uit de bus. De overeenkomst geldt voor tien jaar.

Deze onderliggende digitale infrastructuur zorgt ervoor dat partijen in Rotterdam digitaal met elkaar worden verbonden; een plek waar inwoners, bedrijven en instellingen elkaar kunnen ontmoeten. Ze kunnen data uitwisselen vanuit een gedeelde werkelijkheid (digital twin) van Rotterdam. Het platform wordt gevoed door verschillende databronnen en maakt het mogelijk om data te delen.

Van heel Rotterdam wordt een 3d-model gemaakt. In die digital twin staan alle vaste fysieke objecten, zoals huizen, bomen en bankjes. In het Open Urban Platform wordt dit 3d-model aangevuld met live (dus realtime)-data, waardoor je kan zien hoe de stad functioneert: is de vuilnisbak vol, hoeveel auto’s rijden er door mijn straat en wat is de luchtkwaliteit? Dit biedt alle Rotterdammers, bedrijven en instellingen straks een basis om gebruik te kunnen maken van allerlei slimme toepassingen en services.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant