Artikel 24 februari 2023

EZK werkt aan cyberoefening niet-vitale bedrijven

Het Digital Trust Center, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK), werkt aan een cyberoefening voor niet-vitale bedrijven. De training moet die bedrijven weerbaarder maken tegen cyberaanvallen. Binnen de zogenoemde vitale sectoren als de overheid en de zorg bestaan al gemeenschappelijke cyberoefeningen.

Het plan voor een cyberoefening voor het mkb staat in een brief waarin minister Micky Adriaansens van EZK een update geeft over de voortgang van het Digital Trust Center (DTC). Naar aanleiding van een eerdere motie van Kamerlid Queeny Rajkowski (VVD) bevestigt de minister dat brancheorganisaties en regionale partners een structurele agenda ontwikkelen met daarin cyberoefeningen die specifiek gericht zijn op niet-vitale bedrijven.

In een eerste stap worden de behoeften binnen het mkb en het huidige aanbod van cyberoefeningen in kaart gebracht. Dat gaat via een ‘flitspeiling’ onder mkb’ers. Op 14 maart vindt in samenwerking met VNO-NCW een sessie met brancheorganisaties plaats. Daarnaast volgen er gesprekken met verschillende aanbieders van cyberoefeningen. Op basis van die uitkomsten worden vervolgstappen genomen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant