Artikel 25 juli 2022

Export van tech naar Rusland verder beperkt

De uitvoer naar Rusland van producten, diensten en technologieën die ook militair kunnen worden ingezet, is verder beperkt. Dat staat in een nieuw sanctiepakket dat 21 juli door de Europese Unie is ingesteld.

De uitbreiding van het exportverbod omvat onder meer zogenoemde ‘dual-usegoederen’. Dat zijn producten, diensten en technologieën die ook voor militaire doeleinden gebruikt kunnen worden. Een overzicht van de producten die vallen onder de sancties is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Ook is meer informatie gedeeld over het versterken van de implementatie van de vorige zes pakketten. Het gaat bijvoorbeeld om technische correcties en verduidelijking van de wetgeving. Nederland droeg hieraan bij op basis van uitkomsten uit het rapport van Stef Blok. De sanctiepakketten worden verlengd tot begin 2023.

Het gaat inmiddels om het zevende sanctiepakket dat tegen de Russen is aangenomen. ‘De sancties zijn ingesteld vanwege de aanhoudende Russische agressie tegen Oekraïne’, licht de Nederlandse rijksoverheid toe.

 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant