Artikel 1 september 2021

Europees geld voor expansie EclecticIQ

EclecticIQ, de dienstverlener in cybersecurity, kan zijn groei versnellen. De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een financiering van vijftien miljoen euro verstrekt. Dit geld komt bovenop de bijna drie miljoen euro die het Dutch Security TechFund, onderdeel van TIIN Capital, in de Amsterdamse scale-up steekt.

Begin december 2020 haalde EclecticIQ al twintig miljoen euro op bij cybersecurity-investeerder Ace Management. In totaal hengelde het snelgroeiende bedrijf de afgelopen vijf jaar 67 miljoen euro binnen. Een stoet van investeerders, waaronder KPN Ventures, Invest-NL en Keen Venture Partners, gelooft in de technologie die EclecticIQ ontwikkelt. 

De Amsterdammers hebben een platform ontwikkeld waarmee overheden en grote ondernemingen actuele dreigingen in kaart brengen en aanvallen eerder detecteren. Ook worden aanverwante diensten geleverd. Met de nieuwe financiering is het platform verder te verbeteren. Volgens Joep Gommers, ceo van EclecticIQ, kunnen organisaties daardoor de snel veranderende dreigingen voorblijven en potentiële aanvallers te slim af zijn. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant