Artikel 7 december 2022

EU-ministers eens over Ai Act

De Europese telecom-ministers hebben in Brussel een akkoord bereikt over de zogenoemde kunstmatige intelligentie-verordening (Ai Act). Daarmee krijgt deze technologie ook in Nederland een extra impuls.

Het gaat om basisafspraken over de werking van ai-producten en de ondersteuning van gebruikers van ai-systemen, zoals mkb’ers. Over deze Ai Act gaan het Europees Parlement en de Europese Commissie nu verder onderhandelen. Het streven is om in het najaar van 2023 een definitief akkoord te bereiken, waarna lidstaten de verordening in eigen land gaan doorvoeren.
Volgens minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) maakt kunstmatige intelligentie (ai) digitale innovaties in onze maatschappij mogelijk. Denk aan betere of minder belastende medische diagnoses en behandelingen. En bijvoorbeeld de maakindustrie kan hierdoor efficiënter gaan produceren. De minister wijst op de noodzaak om goedwerkende en veilige ai-systemen te waarborgen. ‘Dit akkoord is een goede stap op weg naar de juiste balans daartussen’, aldus Adriaansens.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant