Artikel 7 december 2022

EU laat prototype van e-wallet maken

De Europese Commissie heeft opdracht gegeven tot de ontwikkeling van een prototype van een digitale portefeuille. Het is de bedoeling dat zo’n wallet, die iemands digitale identiteit bevat, overal in de EU bruikbaar wordt.

Aan de Zweedse it-dienstverlener Scytáles en branchegenoot Netcompany-Intrasoft uit Luxemburg (onderdeel van het Deense Netcompany) de taak een prototype en twee volgende releases te bouwen. Beide ondernemingen ontwikkelen een voorbeeld van een Europese digitale identiteitsportefeuille. Ze zorgen voor ondersteunende software voor het ecosysteem ervan en helpen de lidstaten straks met de implementatie. De EU-lidstaten en andere betrokkenen kunnen op deze wallet voortborduren. De aanbesteding heeft een contractwaarde van circa 26 miljoen euro. Tien bedrijven dongen hier aan mee.

Uiteindelijk moet het project leiden tot een veilige Europese digitale identiteit. Het kan hierbij gaan om middelen tot digitale identificatie, elektronische handtekeningen en validatie van documenten. Het gebruik van data dient transparant te zijn.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant