Artikel 5 november 2021

Emmen kiest voor wendbaar contract Protinus IT

De gemeente Emmen heeft voor de aanschaf en beheer van haar standaardsoftware na een aanbesteding gekozen voor Protinus IT uit Houten. Doorslag daarin gaf de wendbaarheid van de contractvorm bij alle inkoopkeuzes die de komende jaren genomen moeten worden.

Het gaat om het leveren van standaardsoftware, het beheer en onderhoud hiervan en de uitvoering van verschillende diensten zoals monitoren, signaleren en contractbeheer. Ook het life cycle management en het bieden van een online portaal voor het beheren van de bestellingen vormen onderdeel van dit contract.

Protinus IT werkt binnen de vierjarige raamovereenkomst samen met Insight Enterprises (Microsoft) en Crayon (sam: software asset management).

Maarten Visser, concernmanager van de gemeente Emmen, stelt in een verklaring: ‘Door dit contract met Protinus zijn we niet alleen verzekerd van de scherpste prijs op standaardsoftware maar ook van de benodigde wendbaarheid. Daardoor kunnen we op ieder moment al onze huidige software inkopen maar ook laagdrempelig nieuwe oplossingen in het contract toevoegen.’ 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant