Artikel 3 april 2023

Embrace wil onder Aareon-paraplu Europa in

Aareon heeft het Groningse softwarebedrijf Embrace – The Human Cloud gekocht. Onder de hoede van de Duitse woningbouw- en vastgoedautomatiseerder wil Embrace zijn vleugels internationaal uitslaan én nieuwe markten bedienen. Het bedrijf levert software voor digitale communicatie en woonruimteverdeling.

Aareon neemt in Nederland een sterke positie in op de softwaremarkt voor woningcorporaties en commerciële vastgoedbedrijven. De automatiseerder is ook in andere landen actief en is onderdeel van de Duitse bank Aareal Bank, gesteund door investeerder Advent International. Aareon ziet kansen liggen om de software van het aangekochte Embrace te slijten aan zijn Europese clientèle.

Embrace is voortgekomen uit de samensmelting in 2019 van de zusterbedrijven Malengo, Embrace, Umbrella en Qvision. Het bedrijf levert onder andere software voor internetportalen, medewerkerssamenwerking en woonruimteverdeling en is actief naast de woningbouwsector actief voor de overheid en de zorg. Grootaandeelaanhouder en investeerder SIS wilde een exit, zocht naar een strategische koper en vond die in Aareon.  

Embrace blijft onder eigen naam zelfstandig actief in de markt, net als andere deelnemingen van Aareon zoals de vastgoedsoftwareleveranciers OSRE en Twinq. Het bestuur blijft in handen van Martin Holwerda en Martijn Weesjes. Saillant detail: Holwerda was jarenlang directeur van Aareon Nederland.

Inclusief Embrace (circa 150 man) werken er bij Aareon een kleine tweeduizend man (in Nederland bijna vijfhonderd). Het softwarebedrijf bedient zo’n zevenduizend klanten en heeft kantoren in de DACH-regio, Finland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Noorwegen en Zweden. In 2022 boekte Aareon een omzet van 308 miljoen euro en een brutowinst van 75 miljoen euro.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant