Artikel 20 juli 2021

Eindelijk weer netneutraliteit na vertrek Trump

In een uitgebreide 'Executive Order' die de concurrentie in de Amerikaanse economie moet gaan herstellen, probeert president Biden ook de door Obama ingevoerde en in 2017 door president Trump afgeschafte 'Net Neutrality' in ere te herstellen.

Het Witte Huis publiceerde op 9 juli de factsheet over deze nieuwe maatregelen van de Amerikaanse regering, die een een brede en bonte verzameling maatregelen betreft, waar de burgers nu teveel geld aan kwijt zijn, door gebrek aan concurrentie. Dit kost het mediane gezin vijfduizend dollar per jaar. Bijvoorbeeld door monopolies in de vleesverwerkende industrie en vier fabrikanten van hoorstoestellen die gezamenlijk over 84 procent van de markt beschikken. Het moet allemaal anders en eerlijker.

Ook moeten inwoners van de Verenigde Staten beschermd worden tegen huisbazen en de eigenaren van wooncomplexen, die exclusieve afspraken met internetproviders maken. Ook de exorbitante overstapvergoedingen die deze aanbieders van internettoegang vragen moeten aangepakt worden. Terwijl dezelfde discussie hier in Europa nog wordt gevoerd, over hoe de oneerlijke praktijken als‘copycat’ aan te pakken, moedigt Biden de betreffende toezichthouder aan om regels te ontwikkelen die de concurrentie met name voor kleine bedrijven online verbeteren.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant