Artikel 8 september 2022

Een op de vijf thuiswerkers onbeveiligd

Ruim een op de vijf van de Nederlandse bedrijven lijkt geen stappen te hebben ondernomen om de thuisnetwerken en slimme apparaten van hun medewerkers te beveiligen.

Dat blijkt uit een onderzoek onder duizend thuiswerkers in Nederland. In opdracht van BlackBerry (beveiligingssoftware) werd gekeken naar de beveiligingsrisico’s bij thuiswerken. 22 procent van de respondenten zei dat hun werkgever de netwerkbeveiliging niet heeft uitgebreid naar thuiswerkers of hierover niet heeft gecommuniceerd. 

Bovendien zegt een kwart van de Nederlandse werknemers dat hun organisatie de internetverbinding thuis heeft beveiligd. Het gebruik van een zakelijke vpn-verbinding wordt door een derde van de bedrijven verplicht gesteld. Daarnaast heeft een kwart beveiligingssoftware op thuisapparaten geïnstalleerd. Nog eens een kwart heeft een beveiligingsbeleid opgesteld met advies voor slimme apparaten en thuiswerken. Nu de verkoop van slimme huishoudelijke apparaten toeneemt, creëren onbeveiligde thuiswerkers eenvoudige toegangspoorten voor cybercriminelen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant