Artikel 15 juli 2022

Dienstbare overheid is groeimarkt voor Salesforce

Salesforce wil groeien in de Nederlandse publieke sector. Het aantal klantorganisaties in deze sector is nog klein, maar gestaag groeiende. Wie naar het buitenland kijkt, beseft de potentie voor het techbedrijf in Nederland. 'Wereldwijd zijn vijf van onze tien grootste klanten organisaties in de publieke sector', vertellen Jeroen van Rooy en Chris Sysock tijdens het event Salesforce Live in Utrecht.

De coronapandemie, onrust in Oekraïne, hoge inflatie, technologische ontwikkelingen. Er gebeurt van alles in de wereld en veel daarvan heeft zijn weerslag op mensen. Aan overheden de taak om te waken over de burgers en hen slim van dienst te zijn. Voor publieke organisaties blijkt het een hele opgave om de mens centraal te zetten bij de dienstverlening. Ze hebben geen goed beeld van de mensen die ze bedienen, welke vragen ze hebben en of ze daarover al eerder contact zochten.

Voor een goed beeld van de burger moeten overheden hun systemen en data beter combineren, vinden ze bij Salesforce. ‘Mensen verwachten een centrale plek in de dienstverlening’, zegt Jeroen van Rooy. Hij geeft leiding aan de activiteiten die het techbedrijf onderneemt voor de publieke sector in de Benelux. ‘Voor een goede digitale overheid is het nodig om systemen op elkaar aan te sluiten.’ Dit helpt volgens hem ook bij het streven naar transparantie en interoperabiliteit.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant