Artikel 27 september 2022

Databedrijf Argaleo krijgt vers kapitaal

Databedrijf Argaleo krijgt groeikapitaal van het Bossche Investeringsfonds (BIF). De scale-up uit Den Bosch verzamelt en koppelt data aan een digitale 3d-kopie van een stad of regio, een zogenaamde digital twin.

Deze data gedreven inzichten helpen overheden en bedrijven bij het verbeteren van de leefbaarheid, veiligheid en mobiliteit. In de afgelopen twee jaar zijn tientallen gemeenten, provincies en veiligheidsregio’s de dashboards van Argaleo gaan gebruiken.

Jeroen Steenbakkers, die het bedrijf samen André Sluyter heeft opgericht: ‘De afgelopen twee jaar hebben we op eigen kracht ons softwareplatform en marktoplossingen ontwikkeld en toegepast bij grote organisaties. We staan nu voor een tweede fase waarin we de potentie en successen moeten omzetten in professionele doorgroei in huidige en nieuwe marktsegmenten. Daar gaat deze investering ons bij helpen.’

Het investeringsbedrag is niet bekend gemaakt. Het BIF investeert doorgaans tussen 0,5 en 1,5 miljoen euro in jonge bedrijven uit de regio. Grootste klant van Argaleo is de gemeente Den Haag. Ook de gemeenten Utrecht, Eindhoven, Arnhem, Vlaardingen en Den Bosch die het BIF mede financiert, behoren tot de gebruikers van Argaleo-software.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant