Artikel 16 december 2022

Dassault werkt met 3d aan Oekraïense wederopbouw

Een Frans consortium van 3d-expert Dassault Systèmes en twee ingenieursbureaus helpt mee aan de wederopbouw van stedelijke gebieden in Oekraïne. Het drietal werd hiervoor door de regering in Kyiv geselecteerd. De ontwikkeling van een digital twin vormt de basis.

Het project combineert het 3dExperience-platform van Dassault met de bouwtechnische kennis van Egis en B4. Voorlopig blijft de hulp beperkt tot de regio Tsjernihiv, direct ten noordoosten van de Oekraïense hoofdstad Kyiv.

De aanpak verloopt in twee fasen. Eerst wordt de schade beoordeeld en de kosten voor wederopbouw geanalyseerd, daarna volgt een strategisch masterplan voor de herontwikkeling van Tsjernihiv-stad, de regiohoofdstad.

Het consortium zet het 3d-platform van Dassault in voor de samenwerking tussen alle betrokken partijen. Het bevat alle informatie en analyses die zijn verzameld door de infrastructuurexperts van Egis en stedenbouwspecialisten van B4. Een analyse van satellietgegevens detecteert getroffen gebieden automatisch en markeert deze. Inspectie ter plaatse moet de berekeningen en gekozen prioriteiten vervolgens valideren.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant