Artikel 24 november 2021

College B&W Zeewolde ziet Facebook graag komen

Facebook, tegenwoordig Meta geheten, bereidt de bouw van een groot datacenter in Zeewolde voor. Het Big Tech-bedrijf bevestigt de partij te zijn die plannen heeft voor een flinke investering in Flevoland.

Afgelopen donderdag heeft het college van B&W in Zeewolde een positief besluit genomen over de bestemmingsplanprocedure Trekkersveld 4. Dit betekent dat de ontwerpplannen zijn goedgekeurd door het college en ter besluitvorming aangeboden worden aan de gemeenteraad. Door deze plannen wordt een omvangrijk datacenter mogelijk.

Het bedrijf meldt: ‘Meta heeft de benodigde documentatie ingediend die ons in staat stelt mogelijk een datacenter in Zeewolde te bouwen. We hebben dit gedaan voor het geval dat het voor onze bedrijfsvoering nodig is om onze infrastructuur uit te breiden. Op dit moment ligt onze focus op het voldoen aan de vergunnings- en goedkeuringsprocessen die vereist zijn door de Nederlandse autoriteiten.’ 

Al eerder was bekend dat een ‘groot techbedrijf’ plannen had om in Zeewolde te bouwen. Al geruime tijd zong de naam Facebook rond, maar het bedrijf onthield zich tot voor kort van commentaar.  

De stukken van de gemeente staan op www.zeewolde.nl/datapark.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant