Artikel 29 december 2020

CGI mag nieuwe Berichtenbox bouwen en beheren

Het contract met Logius heeft een omvang van 15 tot 30 miljoen euro per jaar

Logius gunt de opdracht voor de Berichtenbox voor Burgers en Ondernemers (BBO) definitief aan CGI. Het gaat in eerste instantie om nieuwbouw van de dienst die sinds 2009 wordt aangeboden. Vervolgens is de migratie van de BBO aan de beurt. Daarna gaat CGI ook het beheer (in een Agile context) en de verdere doorontwikkeling doen. De geschatte omvang van het contract is 15 miljoen euro, mogelijk oplopend naar 30 miljoen euro per jaar.

De beoordeling en gunning vond plaats in een minicompetitie, waaraan ook Visma Connect, Capgemini en Atos meededen. De andere onderdelen in de aanbesteding Applicatiediensten voor het domein gegevensuitwisseling zijn: de Digipoort Basis Applicatie, Machtigen (onderdeel van Digipoort) en Swift. Voor deze onderdelen moet Logius de opdrachten nog uitzetten.

De Berichtenbox is een dienst waarmee overheden digitaal berichten naar burgers kunnen sturen. In een persoonlijke, digitale brievenbus ontvangen burgers post van organisaties als de Belastingdienst, RDW, SVB en UWV. Ook gemeenten, pensioenfondsen en allerlei landelijke organisaties maken ervan gebruik. Straks krijgen ook ondernemers een berichtenbox.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant