Artikel 27 januari 2023

Capgemini volgt Cognizant op bij Pensioenregister

Stichting Pensioenregister heeft Capgemini aangetrokken voor het doorontwikkelen en beheren van Mijnpensioenoverzicht.nl. Eerder werkte de stichting met een consortium rond Cognizant. Het pensioenregister is oorspronkelijk gebouwd door Atos (Origin).

Capgemini heeft met ingang van dit jaar de support, het beheer en de verdere ontwikkeling op zich genomen van Mijnpensioenoverzicht.nl. Dit online-platform, draaiend in de Azure-cloud, wordt beschikbaar gesteld door Stichting Pensioenregister, een organisatie met de wettelijke taak om de burger met pensioenaanspraken in Nederland inzicht, overzicht en handelingsperspectief te bieden over zijn of haar AOW en pensioen.

Stichting Pensioenregister zocht een nieuwe ict-partner die het platform Mijnpensioenoverzicht.nl kan onderhouden en doorontwikkelen om nieuwe functies zoals mobiele toepassingen toe te voegen. Volgens Stefan Taubert, Directeur Bestuursbureau Stichting Pensioenregister, ervoer tijdens het selectieproces dat Capgemini een grote deskundigheid heeft binnen het pensioendomein. ‘Dit was voor ons een belangrijke motivatie om met Capgemini in zee te gaan.’

De uitvoering van de it- en webactiviteiten lag sinds medio 2018 bij een uitvoeringsorganisatie bestaande uit drie partijen: Mirabeau (inmiddels Cognizant) als hoofdaannemer, pensioenbureau Montae en communicatiebureau Enof. Het contract liep af op 31 december 2022. Voor 2018 lag het beheer bij de SVB en de it-activiteiten bij Atos. Laatstgenoemde partij kreeg in 2009 de opdracht om het pensioenregister te bouwen, toen nog als Atos Origin.

De samenwerking met het Cognizant-consortium verliep de afgelopen jaren prima, vertelt Taubert. ‘De partijen waren graag doorgegaan maar bij ons is het beleid om na een aantal jaren een nieuwe aanbesteding uit te schrijven voor de it-partner. En die won Capgemini ditmaal.’ Of je dan niet het risico loopt, dat het bij zo’n nieuwe partner verkeerd kan gaan? ‘Die kans loop je bij een bestaande partner ook als je nieuwe functionaliteit laat ontwikkelen.’ 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant