Artikel 14 oktober 2021

Buitenlandse Zaken trekt nieuwe it-partners aan

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) heeft voor de inhuur van ict'ers een raamovereenkomst gesloten met De Staffing Groep, Cimsolutions, SynProfs, Yacht, Blue Trail en de combinatie Linkit, Bartosz en Divetro. Het akkoord is ingegaan op 1 oktober 2021 en heeft een looptijd van vier jaar. De geraamde totale opdrachtwaarde bedraagt 68 miljoen euro.

BZ verwacht de komende jaren verschillende soorten ict-expertise nodig te hebben om in te spelen op thema’s als digitale innovatie, e-dienstverlening, digitalisering van processen, plaats-, tijd- en apparaat-onafhankelijk werken, digitaal samenwerken, clouddiensten en social media, informatiehuishouding, big data analyse en open data. De insteek daarbij is een functionele uitvraag van diensten en oplossingen via minicompetities waaraan de zes geselecteerde partijen kunnen meedoen.

Het ministerie heeft zijn ict-uitvoering uitbesteed aan diverse marktpartijen en het shared service centrum SSC-ICT (werkplekhosting) van het Rijk. Een andere shared service centrum, 3W, biedt vanuit BZ allerlei diensten aan voor personeel dat voor de rijksoverheid in het buitenland werkt, waaronder een aantal ict-diensten.  

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant