Artikel 12 oktober 2021

Belastingdienst selecteert tien inhuurpartijen

De Belastingdienst heeft een nieuwe raamovereenkomst gesloten met tien gegunde opdrachtnemers voor de inhuur van ict-professionals. Het vierjarig contract heeft een geschatte waarde van 150 miljoen euro per jaar en gaat in op 1 januari.

De Belastingdienst beschikt zelf over een InformatieVoorziening (IV)-organisatie voor het leveren van it-functionaliteit bij de uitvoering van de bedrijfsprocessen. Daar werken zo’n drieduizend man die ict-diensten leveren, het beheer en onderhoud van IV-applicaties en infrastructuur uitvoeren en nieuwe IV-applicaties ontwikkelen. Die capaciteit is kennelijk niet voldoende want er lopen nog tal van externen rond; dit jaar gaat het om zo’n negenhonderd ingehuurde ict’ers.

Middels een nieuwe inhuuraanbesteding heeft de fiscus tien partijen aangetrokken die vanaf het nieuwe jaar externe krachten kunnen regelen. Via minicompetities wordt dan bepaald wie bij de verschillende opdrachten ict’ers  mag leveren. De meest gevraagde functieprofielen zijn gericht op testmanagement, systeem- en applicatieontwikkeling, infrastructuurmanagement, gebruikersondersteuning en architectuur.

Het tiental bestaat uit het consortium van Linkit, Bartosz, Divetro en Techforce1, Flexvalue, Ordina, De Staffing Groep, Capgemini, Between Staffing, SQL Integrator, Yacht en Seven Stars en de combinatie Cimsolutions/SLTN.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant