Artikel 18 augustus 2022

Applicatiecontract RWS grootste uit tweede kwartaal

Het zogeheten Diensten applicaties RWS Contract 2022 (DARC22) is met een looptijd van elf jaar en een geschatte maximale waarde van 132 miljoen euro het grootste ict-contract uit het afgelopen tweede kwartaal. Dat beweert VPPipeline, een online-register voor ict-transacties. Na een aanbesteding selecteerde Rijkswaterstaat de combinatie CGI en Technolution, als opvolger van IBM.

VPPipeline registreert zowel publieke als private gesloten contracten op de Nederlandse markt. In de recente rapportage over het tweede kwartaal van 2022 gaat het om 45 deals, waarvan zes uit de private sector, waarbij de afgeronde applicatiediensten-tender van Rijkswaterstaat als grootste uit de bus komt. CGI uit Rotterdam en Technolution uit Gouda sleepte deze deal als Delta Combinatie, met een geraamde waarde van twaalf miljoen euro per jaar, in de wacht.

Uit het bestek van tender blijkt het te gaan om een trits aan applicatiediensten, onder te verdelen in:

-specifiek gebruiksbeheer, onderhoud en vernieuwing (waaronder incidenten, changes en releasematig onderhoud);
– technisch applicatiebeheer op de acceptatie-, test en productieomgevingen: Dit betreft onder meer installatie van applicaties, monitoring applicatieve functies, klein operationeel beheer op de applicaties, applicatief database-onderhoud (datafixes, configuratiebeheer e.d.) en incidentanalyse op de productieomgeving;
– (advies)diensten die met de twee bovenstaande punten te maken hebben of bijvoorbeeld (architectuur)advies.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant