Artikel 30 september 2021

Alert Online ziet graag meer actie in de ict-security

Oktober cybersecuritymaand

Organisaties zijn zich steeds meer bewust van de cyberrisico’s die ze lopen. Nu is het tijd om die kennis en ervaring ook om te zetten in actie. Dat is de rode draad in de activiteiten van Alert Online tijdens ‘securitymaand’ oktober.

Alert Online dat ‘Aan de slag!’ als thema heeft uitgeroepen, verdeelt die ‘volgende stap’ in betere ict-beveiliging over drie aandachtsgebieden. Dat zijn hybride werken, partners in de keten (externe leveranciers) en social engineering (de situatie waarin criminelen zich richten op de mens als zwakste schakel binnen de ict-beveiliging).

Er staan allerlei activiteiten gepland waarin dus wordt ingegaan op de risico’s die het afwisselend thuis en op kantoor werken met zich meebrengen. Ook de risico’s van de ict-koppeling van systemen van partners en leveranciers komen aan bod. En een belangrijk deelthema is het gegeven dat cybercriminelen steeds slinksere methodes gebruiken om mensen online in de val te lokken.

‘Alle partners van Alert Online worden opgeroepen om onder de vlag van de belangenorganisatie evenementen, trainingen of oefeningen te organiseren en zo cybersecurity onder de aandacht te brengen van hun medewerkers, klanten en hun directe omgeving. In het thema: ‘Aan de slag!’ zit volgens de organisatie de ambitie om naast het vergroten van cyberbewustwording een stapje verder te gaan. ‘We gaan daadwerkelijk aan de slag.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant